Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Докато някои разиграват сцени, ние работим

Политика

Деница Сачева: Докато някои разиграват сцени, ние работим

Деница Сачева: Докато някои разиграват сцени, ние работим - Tribune.bg
Снимка:

С 30% се увеличават и заплатите на служителите в МВР, социалното и здравното министерство, НЗОК и НОИ

От 1 август ще се увеличат стандартите за финансиране на делегираните от държавата социални услуги, обяви по време на изслушването си в парламента министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. По думите ѝ в резултат на това ще се увеличи заплащането в домове за възрастни хора, домове за хора с увреждания, домове за резидентни услуги, дневни центрове за деца, центрове за настаняване от семеен тип и други с общ бюджет в размер от 15 млн. лв.

„Това увеличение ще може да се изразходва за заплатите на работещите в тях социални работници, възпитатели, педагози и други. Средният размер на увеличението ще бъде с 20% за възнаграждението им“, посочи министър Сачева.

Тя обърна внимание, че всички 2 млн. 121 хил. пенсионери ще получат по 50 лв. добавка към пенсиите си.

Социалният министър напомни, че новите социално-икономически мерки на правителството са в общ размер на 1 млрд. 162.9 млн. лв., от които социални мерки са 731.5 млн. лв. и за икономически мерки 431.4 млн. лв. с източник националният бюджет.

„От 1 август ще се увеличат с 30 % средствата за заплати на служителите от системата на Министерство на труда и социалната политика /МТСП/, които са натоварени с дейности по овладяване на последствията от пандемията. Предвидени са общо средства в системите на МТСП, Министерство на здравеопазването, МВР, НЗОК и НОИ в размер на 92 млн. лв., но за социалната сфера говорим за 7600 души, които са от Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Главната инспекция по труда, Фонд „Социална закрила“, Фонд „Условия на труд“ и други в общ размер на 15 млн. 150 хил. лв.“, обобщи Сачева.

„Докато много други хора разиграват сцени, ние работим с хората и чуваме техните проблеми, за да получат храна, да получат работа, но и перспектива. Не приемам това, че някой е поставен в ситуация на водевил“, каза социалната министърка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Тази била новата любовница на премиера- мафиот.
30.07.2020 13:35 / Отговор
Симеонов Много сте се разработили, г-жо Сачева! Спрете, починете си. Пенсионерите са във възторг от тези 50лв допълнително, а безработните с нетърпение чакат м. Октоври, да увеличат и техните пари! А поевтиняването на виното и бирата в заведенията - това беше мечтата на целия трудов народ! Слава на Партията!
30.07.2020 14:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати