Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Живко Коцев превърна тази висока позиция в политическа, заставайки до премиера

Политика

Деница Сачева: Живко Коцев превърна тази висока позиция в политическа, заставайки до премиера

Деница Сачева: Живко Коцев превърна тази висока позиция в политическа, заставайки до премиера - Tribune.bg
Снимка:

„Личното ми мнение е, че г-жа Габриел трябва да води листата за ЕП", каза заместник-председателят на ГЕРБ

„ГЕРБ направиха достатъчно отстъпки, търпение и разум. Оттук нататък всичко е в ръцете на ПП-ДБ и те трбява да проявят повече смирение и разум. Ние не можем да бъде принуждавани повече да работим за подобен авторитарен анархизъм - за това, че всички институции трябва да бъдат разрушени, всички хора, които имат опит да бъдат изгонени, има забранителни списъци на хора, които могат да управляват. Това не е нашият стил, нека си извървят пътя и да пораснат. Тогава ще видим след 9 юни“, заяви Деница Сачева от ГЕРБ в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

„Кабинетът „Главчев“ е кабинет на Димитър Главчев и, слава Богу, че той се съгласи, защото щеше да настъпи конституционна криза, ако нито един от посочените хора не се беше съгласил да направи кабинет“, добави още тя.

Сачева беше категорична, че министри на ГЕРБ в кабинета Главчев няма. По думите ѝ има фиксация върху МВР.

„Калин Стоянов е повече от 20 години в МВР, той е назначен на висока позиция там именно от Бойко Рашков. Рашков назначава и съпругата на Нотариуса там, а по-късно тя е уволнена от Стоянов въпреки, че той е назначен от Бойко Рашков. Когато Асен василев иска от него конкретен човек в РДВР Хасково, Калин Стоянов отказва. Не е ли това човек, който не се поддава на политически натиск. Не търсим ли такива или аз се обърквам“, попита Сачева.

„Живко Коцев е назначение на ПП. Той превърна тази висока позиция на главен секретар в политическа, заставайки до премиера. Задавам си и друг въпрос. По време на преговорите датата за смяна на шефовете на служби искаха да е 30 април. Мислех, че е провокация, но сега започвам да мисля дали не е било форма на натиск и това, което излиза да бъде заметено“.

Заместник-председателят на ПГ ГЕРБ намекна, че листата на ГЕРБ за Брюксел ще се води от Мария Габриел. „Личното ми мнение е, че г-жа Габриел трябва да води листата", каза Сачева в сутрешния блок на БНТ.

„Добрата външна политика на страната ни през последните 10 месеца е благодарение на личните контакти и активността на Мария Габриел“,  категорична бе Сачева.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети