Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков бил изненадан от бързината на избора на Илиана Иванова за еврокомисар

Политика

Денков бил изненадан от бързината на избора на Илиана Иванова за еврокомисар

Денков бил изненадан от бързината на избора на Илиана Иванова за еврокомисар - Tribune.bg
Снимка:

Денков по темата Шенген и ветото на Австрия и Нидерландия: Прокрадват се елементи на доверие

Премиерът Денков заяви, че бил изненадан от бързия развой на събитията покрай избора на Илияна Иванова от ГЕРБ-СДС за кандидат за следващ български еврокомисар.

Той обясни, че в предварителния си разговор с Урсула фон дер Лайен тя го уведомила за решението си да избере Иванова пред Даниел Лорер. Посочила е и аргументите си, но премиерът не ги разкри, защото разговорът им е бил на 4 очи. 

На въпрос дали с ДПС ще намерят общ език в рамките на политическото семейство на либералите, той заяви, че там, където се срещат принципите, ще търсят общи действия.

„В някои отношения има проблеми с върховенството на закона, но трябва да търсим как да продължим напред. Търси се взаимодействие в българския парламент - това е процес, който е труден, но съм оптимист, че можем да извървим този път заедно както в българския парламент, така и на европейско равнище.

Денков добави, че прави възможното да работи с Мария Габриел и да преминат през етапите като стигнат до ротацията.

По темата Шенген министър-председателят увери, че се прокрадвали елементи на доверие относно решенията за ветото на Австрия и Нидерландия

„С Марк Рюте имаме разбирателство, а с австрийския канцлер още не сме говорили на живо“. Той е предложил  специалисти от нидерландските и австрийските митнически служби да наблюдават операциите на турската граница, за да се опита да разсее опасенията, които възпрепятстват кандидатурата ни за присъединяване към Шенгенското пространство.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети