Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Дефицитът за 2023 г. е 2,2%

Политика

Денков: Дефицитът за 2023 г. е 2,2%

Денков: Дефицитът за 2023 г. е 2,2% - Tribune.bg
Снимка:

“Дефицитът за 2023 г. е 2,2%. Отпускат се 1,2 млрд. допълнително за проекти в общините за 2024г.”, това заяви премиерът акад. Николай Денков в началото на първото заседание на МС за 2024г.

“Като правителство ще продължим да работим за повишаване на доходите, намаляване на неравенствата, привличане на инвеститорите и подобряване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората, качеството на живот и условията за бизнеса. Не вярвайте на думи без аргументи независимо от това кой ги казва. Гледайте и оценявайте делата и реалните резултати, само те имат значение”, подчерта акад. Денков, след което премиерът даде пример:

“Министерството на финансите предостави информация, че дефицитът за 2023г. е 2,2%. Това е почти процент под заложения в бюджета от 3% и три пъти под апокалиптичните 6-7%, с които обществото бе плашено месеци наред”, поясни Денков, след което обясни, че постигнатия дефицит им е дал възможност да отделят 1,2 млрд. лв. допълнително спрямо предвидените в бюджета за тази година за проекти в общините. “Това са средства, които всеки ще може да усети в зависимост от това как са използвани от съответната община. Ще продължим да работим за резултати, които променят България към по-добро”, допълни премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети