Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Голям успех е да влезем във въздушния и морския Шенген. Няма да се откажем от преговори за сухопътните граници

Политика

Денков: Голям успех е да влезем във въздушния и морския Шенген. Няма да се откажем от преговори за сухопътните граници

Денков: Голям успех е да влезем във въздушния и морския Шенген. Няма да се откажем от преговори за сухопътните граници - Tribune.bg
Снимка:

"Преговорите за присъединяването на страната към Шенген продължават".

Така премиерът акад. Николай Денков коментира какви са шансовете Австрия да промени решението си за сухопътните граници до края на тази година и ако това не стане, какви гаранции ще поиска България, така че да имаме пълноправно членство в Шенген, предава БГНЕС.

"Първо, да влезем във въздушния и морския Шенген, това вече си е голям успех. Така че нека първо да се зарадваме на това. Ще преговаряме до последния момент за това и сухопътните граници да бъдат включени", посочи Денков.

Що се отнася до плаващия под малтийски флаг българският търговски кораб "Руен", който бе похитен, премиерът каза, че държавата работи за успешна развръзка на ситуацията.

"Винаги има рискове, когато един кораб е отвлечен. Естествено, че сме притеснени, но имаме връзка и в единия, и в другия случай с хора, институции, които са наблизо, така че работим доколкото можем ние да помогнем за успешна развръзка и в двата случая“, заключи премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети