Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков и Габриел си имат доверие и се надяват на успешни преговори за ротацията

Политика

Денков и Габриел си имат доверие и се надяват на успешни преговори за ротацията

Денков и Габриел си имат доверие и се надяват на успешни преговори за ротацията - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът в оставка Николай Денков и заместникът му Мария Габриел ще преговарят за общо бъдещо управление и очакват положителен резултат. Денков заяви, че ще работи за кабинет още с първия мандат на ГЕРБ-СДС, който Мария Габриел ще получи като кандидат за премиер. На този етап двамата не разглеждат вариант предсрочни парламентарни избори, заедно с вота за Европейски парламент през юни

Часове преди официалното начало на преговорите между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" за общо управление и в бъдеще,  Николай Денков и Мария Габриел потвърдиха, че имат добра нагласа за изхода от разговорите. Казаха и че си имат взаимно доверие: 

“Когато се изслушат аргументите на всеки и се търси това, което е добро за страната, сме показали, че можем да вършим много работа за много кратко време”, посочи Мария габриел, но не отговори на въпросите с кои министри е готова да продължи да работи, ако бъде избрана за премиер.

Мария Габриел не отговори с кои от министрите би продължила да работи

Уточни, че е важно да има диалог, съгласие по принципи, механизми и приоритети. След това ще се уточнява съставът на евентуален бъдещ кабинет.

“Следващите два дни ще бъдат ключови за преговорите. Ще остана, лично аз, вярна и на правилото, че мълчанието е злато. Наистина, да говорим по-малко, а когато има нещо наистина - да бъде споделено пред всички”.

Важно е и как ще се вземат решенията в евентуален бъдещ кабинет.

“Така да се обсъдени предварително, така добре координирани, че да не се оказваме в ситуация, в която го разбираме от медиите”.

Денков се съгласи с Мария Габриел, че в следващите дни трябва да се направи всичко възможно, за да може управлението да продължи:

“Аз лично ще работя това да стане с първия мандат и се надявам, че това ще получи подкрепа от всякъде".

Важно е при преговорите за ротация да има конкретни документи, каза още Денков:

“Ние имаме входни документи в тези преговори, те бяха представени от двете страни. Убеден съм, че и двамата имаме желание да проведем конструктивно преговорите”.

Денков коментира и последното предложение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов към ПП-ДБ за разпределението на министерските кресла и постовете в регулаторните органи.

“Изказвания ще чуваме най-различни от хора, които често си менят мнението от сутринта до вечерта. Свикнали сме с това! Важното е, че преговорите няма да протекат по този начин, а точка по точка там, където има различие, ще търсим компромис, който е приемлив и за дветестрани”.

Ще участват ли ДПС в преговорите за избор на ръководство на регулаторите?

“Преговорите се водят между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. След като сме го заявили, трябва да отстояваме до края на процеса”, каза Габриел.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети