Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков и Вътев подписаха споразумение с част от земеделците, другите утре ще протестират

Политика

Денков и Вътев подписаха споразумение с част от земеделците, другите утре ще протестират

Денков и Вътев подписаха споразумение с част от земеделците, другите утре ще протестират - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и част от земеделски производители подписаха споразумение за прекратяване на протестите.

„Преди малко подписахме споразумението с организации. Това, което добавихме към текста беше една-единствена точка, съгласно която сформираме група, която ежемесечно ще проследява споразумението, финансовото обезпечаване на споразумението и всичко важно за земеделците“, каза премиерът акад. Николай Денков.

В тази работна група ще участват и представители на други браншови организации, които пожелаят, добави земеделският министър Кирил Вътев.

„Финиширахме един процес, който продължи месец и половина - два, тежък процес. Надявам се това, което привършихме днес да е в полза на всички земеделски производители“, коментира Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация също изрази надежда споразумението да удовлетвори всички земеделски производителите.

Вътев обясни, че проблемите на земеделците по нищо не се различават, но по думите му интересите се различават. „За стратегическия план отговаря заместник-министърът, който идва точно от тези производители“, поясни той. Според него разделението в земеделието е от десетилетия. Земеделският министър каза, че за да се справят с това разделение и за да се постигне баланс са потърсили за съветник и Илия Проданов, но по време на предишни протести той се е оттеглил. „Сега кажете кой кого и как разделя“, призова Вътев.

Премиерът коментира и утрешния протест на останалата част от земеделските производители, които не са доволни от политиката, която се води в сектор “Земеделие”.

„Всеки има право да протестира в рамките на закона. Който иска да протестира, но да не нарушава закона. Бяха поставени определени искания към мен. Всички тези въпроси, които са поставени имат своето отражение в споразумението, което подписахме. Ако някой има претенции към споразумението, нека първо да го прочете“, каза Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети