Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Имало е голяма опасност за хората и населените места през последните дни заради наводненията

Политика

Денков: Имало е голяма опасност за хората и населените места през последните дни заради наводненията

Денков: Имало е голяма опасност за хората и населените места през последните дни заради наводненията - Tribune.bg
Снимка:

„Имало е доста голяма опасност за хората и населените места през последните няколко дни заради обилните валежи и наводнения. Благодарение на координираните усилия на всички институции са успели да предотвратят всякакви по-рискови ситуации за хората“,  заяви премиерът акад. Николай Денков след заседанието на щаба в Монтана.

Според премиера основните проблеми са дошли от природната стихия.

„Метеоролозите казаха, че за последните дин са паднали валежи от два до четири пъти месечната норма за този регион. Много силна концентрация на валежи за кратко време, което е създало проблема“, заяви акад. Денков.

„Сега вече е въпросът да се премахват последиците и хората, които са пострадали, да получат съответна подкрепа, включително и финансова, за което има определени механизми“, подчерта министър-председателят.

„И в Монтана, и във Враца най-критично беше снощи, когато трябваше да се реши как да се действа с язовирите и колко вода да се изпуска. Всеки по-голям дебит облекчава язовири, на натоварва с наводнение в долната част на реката. За щастие експертите взеха правилно решение, бяха използвали точния дебит, нивото на язовир „Огоста“ спря да се покачва и в същото време в Хайредин и другите населени места водата е започнала да се оттича“, каза премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети