Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Изказването на Радев тази вечер беше неподходящо

Политика

Денков: Изказването на Радев тази вечер беше неподходящо

Денков: Изказването на Радев тази вечер беше неподходящо - Tribune.bg
Снимка:

Да почетем Левски означава, че трябва да се борим всеки ден за свобода, за достойнство, за равноправие, за европейско развитие, за да бъдем равни на другите европейски народи. Това става с дела, а не с думи.

Това каза премиерът Николай Денков след церемонията по повод 151-ата годишнина от обесването на Васил Левски, предаде репортер на БГНЕС.

Денков допълни, че това, което е забележително за Апостола, е, че ако се върнем 151 години назад, ще видим, че принципите, които той декларира и казва, че трябва да бъдат спазвани, са били изключително неочаквани за неговото време. "Равенство, свобода, европейско развитие. Нищо не се е променило. Просто още не сме там, където е искал да бъдем. За това трябва да се борим”, каза премиерът.

Той коментира и изказването на президента Румен Радев, който в словото си пред паметника коментира, че "в оскотялото ни време на ротация на принципи и ценности, сред брокерите на държавност с тефтерчетата на нашата несвобода, Левски изглежда болезнено невъзможен" така: „Тази игра на думи беше много неподходяща днес”, добави Денков.

Президентът: В оскотялото ни време на ротация на ценности, сред брокери на нашата несвобода, Левски изглежда болезнено невъзможен


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп