Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков на церемонията в МС: Не разбрах защо бяха освободени всички зам.- министри. Гърбина да ни е яка

Политика

Денков на церемонията в МС: Не разбрах защо бяха освободени всички зам.- министри. Гърбина да ни е яка

Денков на церемонията в МС: Не разбрах защо бяха освободени всички зам.- министри. Гърбина да ни е яка - Tribune.bg
Снимка:

„Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново редовно правителство, което да поеме своите задължения по Конституция. Изненадан съм защо в последните дни се оказа, че това може да бъде проблем както за някои от партиите - може би това е част от пропагандата им, но също и за някои институции, каквато беше президентската. Моят призив е с избора на този нов кабинет да забравим за тези емоции, които дойдоха вповече, да забравим за негативизма, който само пречи на нашата работа, и така, както се заклехме днес, да направим всичко възможно да предадем властта от старите към новите министри с идеята да започнем да работим максимално бързо в полза на българските граждани“, каза премиерът Николай Денков на церемонията по предаване на властта в Министерския съвет. На нея присъстваха служебните и новите министри.

„В една парламентарна република приоритетите се определят от НС. Аз съм известен с това, че като бях министър, направих всичко възможно да има приемственост. Точно по тази причина не разбрах какъв е смисълът на този акт да бъдат освободени всички зам.-министри, което очевидно създава проблем на новия кабинет, и очевидно не помага за приемствеността както по приоритети, така и по ежедневните дейности, с които всеки един министър ще трябва да се справя сам в следващия период“, добави Денков.

В МОН след няколко дни предстоят националните външни оценявания, допълни той.

„Нека погледнем делата, не само думите. Надявам се всички да се срещнат с новите министри и да предадат информация за това, какво става в министерствата. Молбата ми е да им обърнете внимание и на тях, защото след 1-2 седмици или месец, ако се окаже, че нещо не е свършено, няма да има значение кой е виновен, а това, че не сме се справили като правителство“, добави Денков.

„Свършихме с честитото. Моята благословия е – Гърбина да ни е яка“, завърши министър-председателят.

Гълъб Донев от своя страна подчерта, че с гордост предават властта.

„Днес НС избра правителство, което дава надежда, че ще бъдат решавани приоритетните проблеми, които стоят пред българските граждани и бизнес. Тази надежда може да прерасне в доверие и сигурност, ако продължите да работите за решаване на всички наболели перспективни и стратегически приоритети на България“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети