Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков не е готов да си даде оставката, иска от вътрешния министър да се извини

Политика

Денков не е готов да си даде оставката, иска от вътрешния министър да се извини

Денков не е готов да си даде оставката, иска от вътрешния министър да се извини - Tribune.bg

„Огромният брой полицаи, които бяха на пост на протеста на футболните фенове в четвъртък, охраняваха протеста по начин, който е за пример, но тези, които биеха без причина, нямат място в редиците на полицията.“ Това заяви министър-председателят Николай Денков.

„Ако искаме насилието да изчезне, всички политици и държавни институции трябва да бъдем първите, които да даваме примери, че проявите на насилие са недопостуми. Затова всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място там", каза Денков.

„Искам тази информация, която може лесно да се размаже, нещо което се е случвало дори и по времето на г-н Борисов, да бъде извадена от анкетната комисия, тогава ще си подам оставката.“

Той допълни, че иска от вътрешния министър да излезе и да се разграничи и осъди полицаите, които са упражнили сила без причина, да посочи защо се е стигнало до тук, кой е бил отговорник и да има адекватни наказания, като под това Денков не разбира забележка. 

Не мога да приема да бъда премиер на правителство, което бие хората по улицата. Моето отношение към вътрешния министър ще зависи от неговото отношение към насилието. Ако министърът на вътрешните работи на припознае това като насилие, което заслужава санкция, ще си подам оставката. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков.

Премиерът Денков иска анкетна парламентарна комисия да изчисти всички факти и обстоятелства за събитията от четвъртък вечер в София, когато футболни фенове вилняха в центъра, а отделни полицаи злоупотребиха със сила.

Не съм чувал от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Безсъмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи, заяви Денков.

Той информира, че днес е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по темата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети