Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Несправедливи са критиките към министрите, включително и от президентството

Политика

Денков: Несправедливи са критиките към министрите, включително и от президентството

Денков: Несправедливи са критиките към министрите, включително и от президентството - Tribune.bg
Снимка:

Разбрали сме се да има минимални промени в състава, поясни той

„Кабинетът ще обсъдим с Габриел, ще отидем при парламентарните групи, ще обсъдим и с тях, това е нормален процес“, коментира премиерът Николай Денков.

„Ще бъдат ограничени промените и ние с Габриел ще имаме водещата роля в подготовката на състава на кабинета, това е нормално“, посочи още Денков.

Разбрали сме се да има минимални промени в състава, поясни той.

„Хинков прибърза с изявлението си, можеше да обсъдим. Несправедливи са критиките, включително и от президентството, тези хора работят за държавата и ако непрекъснато ги натискаме в определена посока, им пречим да си свършат работата. Ако имаме служебен кабинет, в който само един човек решава и назначава всички, то тогава нямаме отбор, а само треньор. Така ли трябва да разсъждаме?“, попита премиерът. Той уточни, че вече има отчет за свършеното от министрите и разговорите текат.

„Няма безгрешни хора. 80% от критиките са некоректни и в резултат на политически интереси. Наличието на критика към някой министър, не значи, че той трябва да бъде сменен. Нали като го смените трябва да дойде друг?“, подчерта министър-председателят.

Относно вътрешния министър Калин Стоянов премиерът заяви, че вече действа „сравнително адекватно“ - „Има какво още да се желае, това не е основание за смяна на министър“.

За взетите за заложници наши моряци, премиерът каза, че няма нещо обезпокоително.

„Има разговори с хутите през външно министерство относно „Галакси лийдър“. Те се отнасят добре към българите. Въпросът е политически как ще се развият отношенията с хутите. Това е пиратски акт, там прегорите ще са какъв ще бъде откупът. Раненият моряк беше изтеглен. Всички възможности за преговори се използват, но трябва да се внимава“, коментира Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети