Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков иска акт и за Борисов и Пеевски, защото лицата им са на неговия билборд

Политика

Денков иска акт и за Борисов и Пеевски, защото лицата им са на неговия билборд

Денков иска акт и за Борисов и Пеевски, защото лицата им са на неговия билборд - Tribune.bg

„Не виждам каква страна съм в тази дискусия. По същата логика трябва да съставят акт на Борисов и Пеевски. Техните лица също са там. Това е реклама за тримата“.

Това обяви пред БТВ бившият премиер акад. Николай Денков, който трябваше да даде обяснение защо на негови билбордове са ликовете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски – нещо забранено по закон.

„Докато Пеевски командва дуото и докато Борисов защитава статуквото в съдебната система, няма как да бъдем съучастници в това нещо“, коментира той.

„Ако хората им гласуват доверие, нека да направят правителство, но ние съучастници няма да бъдем“, отхвърли възможността за управление с ГЕРБ-ДПС Денков.

По думите му тандемът Борисов-Пеевски се опитва „да ни набута обратно“ в това, което предизвикаха протестите през 2020-2021 г.

„Опитаха се ГЕРБ да направят правителство с първия мандат и не можаха. Бойко Борисов си говори врели некипели“, изтъкна Денков.

Според него ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС биха могли да си довършат програмата, но бутнали евроатлантическото лице на автобуса. Денков добави, че ГЕРБ са имали възможност да останат в управлението, ако е била осъществена ротацията така, както е било договорено - само ротация между Денков и Мария Габриел.

„ПП-ДБ ще се борят да спечелят доверието на хората и да са първа политическа сила. Ако искат хората да си изберат ГЕРБ и ДПС, нека си ги изберат. България може да се управлява и развива много по-добре от това, което ни предлагат тези двамата“, смята бившият премиер от ПП-ДБ.

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети