Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков обвини Радев и Гълъб Донев в саботаж

Политика

Денков обвини Радев и Гълъб Донев в саботаж

Денков обвини Радев и Гълъб Донев в саботаж - Tribune.bg
Снимка:

„Освобождаването на заместник-министрите е саботаж“. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков по БНТ.

Сега неотложна задача е да бъдат съставени екипите в министерските съвети, тъй като днешното освобождаване на заместник-министрите от служебния кабинет ще попречи на работата на редовния.

„Не съм чувал за друг такъв случай, че всички заместник-министри, с едно изключение, са били освободени. Това създава проблем, защото когато влезе един министър, работата не спира, има много преписки, има работа в дирекциите и това минава през заместниците, преди да стигне до министъра“, каза той.

Денков изрази разочарование от поведението на президента Радев и посочи, че не е негова работа да препоръчва дали един мандат трябва да се реализира или не.

„Тук той премина границите. Част от изказванията, които той направи от Турция, част от изказванията днес също са извън границите на институционалното уважение. Моят призив към президента лично а и към институциите, е да заровим томахавките и да започнем да работим заедно“, призова той.

Най-неотложната задача пред новото управление е изготвянето и приемането на бюджет.

„Ще изтеглим сега внесения бюджет, тъй като дефицитът е твърде голям, в кратки срокове ще подготвим нов вариант на бюджета и ще бъде внесен в НС, а да бъде приет преди лятната ваканция, ако изобщо има такава“, каза той.

Коментира и нападките от останалите партии в парламента днес.

„Нямаше изненади, за мен и за моите колеги беше ясно че от една страна някои партии си правят предизборна кампания, докато за други това вероятно е начин да бъдат забелязани. Ние, които съставяме това правителство, се опитваме да зададем работен тон, защото има страшно много работа за в бъдеще“.

По повод поисканите имунитети на Кирил Петков и Бойко Борисов премиерът посочи, че години наред срещу тях не са водени разследвания или повдигани обвинения.

„Да се извадят в този момент очевидно е политически акт в опит да се блокира съставянето на редовно правителство“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети