Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков от Израел: Двама от заложниците на „Хамас“ са с български произход

Политика

Денков от Израел: Двама от заложниците на „Хамас“ са с български произход

Денков от Израел: Двама от заложниците на Хамас са с български произход - Tribune.bg
Снимка:

Сред заложниците на "Хамас" има двама човека с български произход. Това стана ясно след завръщането от Израел на премиера Николай Денков и външния министър и вицепремиер Мария Габриел.

Една от целите на посещението ни в Израел беше да се уверим, че израелските власти взимат всички мерки, за да разграничат терористите от невинното население в Газа. Това заяви премиерът Николай Денков минути след кацането в  България.

"Точно преди 30 дни Израел беше нападнат жестоко, зверствата са неописуеми. Израел има право да защитава населението си, но от друга страна не бива да се позволява да се смесват терористите от "Хамас" с палестинското население, в което цивилните граждани също имат права", добави Денков.

"Ще продължаваме да помагаме с каквото можем и на двете страни", подчерта премиерът.

От своя страна Габриел също подчерта, че България е солидарна с Израел и осъжда атаките на "Хамас". За нас беше важно да изразим благодарността си, защото България първа успя да евкауира нашите краткосрочно пребиваващи сънародници, както и българските граждани и техните семейства бяха сред първата група, евакуирана от ивицата Газа", обясни външният ни министър.

След среща със семейства на заложници е станало ясно, че сред тях има и двама заложници от български произход
 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети