Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков отчете последните 8 месеца: България се отлепи от корупционното дъно

Политика

Денков отчете последните 8 месеца: България се отлепи от корупционното дъно

Денков отчете последните 8 месеца: България се отлепи от корупционното дъно - Tribune.bg
Снимка:

През последните 8 месеца България се отлепи от корупционното дъно, което обитаваше през годините на прехода. Това заяви премиерът в началото на редовното заседание на Министерския съвет. 

Денков съобщи, че правителството ще одобри меморандум за сътрудничество с Асоциация "Прозрачност без граници". По думите му този документ е продължение на основната линия в управленска програма на правителството – противодействието на корупцията. "Ще ни даде възможност да пренесе ноу-хау и практическия документ за добро управление, системи за оценка на качеството и за прозрачност при работа с обществени ресурси", добави той.

Според премиера изкуствени скандали се опитват да заглушат фактът, че през последните 8 месеца България се е отлепила от корупционното дъно, което обитава през годините на Прехода.

„Много интереси на недосегаемите от закона бяха засегнати от прекъснатите корупционни схеми и мерките за прозрачност на публичните харчове. Това е причина за постоянните атаки към кабинета и към част от неудобните министри, които се засилиха с наближаване на ротацията“, смята Денков. 

Той даде примери с ДКК, Капиан Андреево и Пловдивския панаир, които определи като „антикорупционни победи“ на управлението на това правителство, които, според него, са се случили въпреки насрещна съпротива. 

„Всичко това се случи, защото в управлението има съществена промяната, дори и рамкирана в „сглобка“, смята той.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети