Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков отговори на Радев: Не Украйна, а кръгът около Путин настоява да води война

Политика

Денков отговори на Радев: Не Украйна, а кръгът около Путин настоява да води война

Денков отговори на Радев: Не Украйна, а кръгът около Путин настоява да води война - Tribune.bg

Кога президентът Румен Радев е имал свое мнение – когато подписва европейски и натовски декларации, или когато говори в България. Това попита пред журналисти премиерът Николай Денков.

„Въпросът е какъв е национале интерес защитаваме и какво искаме да се случи през следващите седмици. Българският национален интерес, разбира се, е войната да спре, но това няма да стане с призиви към Украйна. Това може да стане за един ден, ако Русия се изтегли от украинска територия“, обобщи Денков.

Според него изпращането на едни БТР-ри, които никога не са били използвани и „стоят забравени от 40 години в складовете“ няма как да е заплаха за нашата национална сигурност.

Той не се съгласи и с думите на президента, че „Украйна настоява да води тази война“.

„Напротив, този, който настоява да води война е кръгът около Путин, те започнаха войната“, напомни той.

Николай Денков смята, че една Украйна, която е член на НАТО, ще даде и допълнителна сигурност за България, тъй като стои на пътя от Русия към страната ни. Сега обаче не е моментът за това и Украйна знае това, вярва премиерът.

Той уточни, че недоволството на Украйна е повече, че не са приети още преди години в Алианса, което щеше да гарантира сигурността им и никога нямаше да бъдат нападнати.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети