Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков пак покани на среща протестиращите миньори и енергетици. Този път в Раднево

Политика

Денков пак покани на среща протестиращите миньори и енергетици. Този път в Раднево

Денков пак покани на среща протестиращите миньори и енергетици. Този път в Раднево - Tribune.bg
Снимка:

Синдикатитенай-вероятно няма да се отзоват

Премиерът акад. Николай Денков отправи покана за среща към протестиращите миньори и енергетици, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Той ги кани на разговор за конкретните стъпки на енергийния преход във въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил във вторник, 3 октомври, от 11:00 часа в административната сграда на "Мини-Марица Изток" ЕАД в Раднево.                              

Писмото, подписано от министър-председателя, е адресирано до повече от 30 представители на синдикатите на национално, регионално и локално ниво в трите области и в предприятията, засегнати от плановете за поетапно излизане на България от въглищната енергетика до 2038 г.

В срещата в Раднево ще участват също министри от правителството, които имат отношение към темата.

Синдикатите на ТЕЦ "Марица Изток 2" отказаха поканата. Те настояват за среща в парламента с лидерите на управляващата коалиция, предаде  БГНЕС.

Йорданка Германова, председател на СРС “Подкрепа” - Дупница заяви пред БНТ: "Мисля, че няма да има такава среща. Ние от 18 август настояваме за тези срещи, на 19 септември 10 000 човека отидохме с надеждата да срещнем разбиране, така че поканите за срещи с МС са изчерпани, нашите искания са отправени към парламента и парламентарно представените партии, защото те са единствените, които биха могли към този момент, когато териториалните планове са вече в Брюксел, да откликнат на исканията нахиляди работници от отрасъла". 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети