Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Преговорите за Шенген продължават и ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия

Политика

Денков: Преговорите за Шенген продължават и ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия

Денков: Преговорите за Шенген продължават и ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия - Tribune.bg
Снимка:

“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия. Всякакви призив от общ характер не помагат с нищо. Ако беше толкова лесно, то служебният кабинет да го беше направило”. Така премиерът акад. Николай Денков коментира думите на президента Радев, че правителството не прави достатъчно за присъединяването ни в Шенген, предава БГНЕС.

“Трябва спокойствие, за да приключим преговорите”, обясни още премиерът.

Относно думите на държавния глава, че мнозинството в парламента “изнасилва Конституцията”, акад. Денков заяви, че се отразяват определени пристрастия на президента. “Ясно е че президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията касаещи служебното правителство. Служебният кабинет пое дългосрочни договори, което не е негова задача”, категоричен е премиерът. Той припомни, че приетите промени са съгласувани както с Венецианската, така и с ЕК. “Ако някой смята, че ЕК изнасилва Конституцията, то нека да го каже ясно”, допълни Денков.

Припомняме, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС приеха промените в Конституцията, част от който се ограничават правомощията на държавния глава при определяне на служебен министър-председател и служебни министри, а именно президентът ще трябва да избира за премиер измежду председателят на НС, управителят на БНБ, омбудсманът на България и други представители на институциите в България.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети