Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: С Габриел сме във вулкан и се чудим дали да скочим в него

Политика

Денков: С Габриел сме във вулкан и се чудим дали да скочим в него

Денков: С Габриел сме във вулкан и се чудим дали да скочим в него - Tribune.bg
Снимка:

Готови сме да влезем в преговори

Премиерът Николай Денков е разговарял с външния министър Мария Габриел вчера и двамата са готови за преговори относно състава на Министерския съвет след ротацията. Следващия понеделник Мария Габриел ще е готова с оценката на изпълненото от кабинета досега.

По думите му в предложения от ПП-ДБ меморандум се поставят принципни въпроси:"Предлагат се ясни механизми, по които да се подберат хора с качества и същевременно да е ясно кой носи политическата отговорност. Това не е търговия, а за публични и прозрачни процеси".

Управленската програма е до края на 2024 г., и е естествено тя да бъде обновена, а министрите да бъдат подбрани така, че да могат да я изпълнят, коментира още Денков. Според него зависело от ДПС и ГЕРБ дали ще отидем на избори

"При съставянето на правителството говорихме за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това, че по някаква причина г-н Борисов постоянно принуждава ДПС към съответните решения - той така си е решил"

Следващият етап от управленската програма включва запълване на съставите на Антикорупционната комисия, Висшия съдебен съвет, Висшия прокурорски съвет и ключовите регулатори с изтекли мандати.

Денков изтъкна, че ако трябва да квалифицира отношенията си с Мария Габриел„Ако трябва да квалифицирам целият период е като във вулкан, в който се чудим дали да скочим в него“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети