Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков с отчет за свършеното: Ще направим плавен преход към следващ кабинет

Политика

Денков с отчет за свършеното: Ще направим плавен преход към следващ кабинет

Денков с отчет за свършеното: Ще направим плавен преход към следващ кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Ще направим плавен преход към следващото правителство, това гарантира премиерът в оставка Николай Денков в началото на редовното заседание на Министерския съвет, като направи кратък обзор на свършеното от правителството през изминалите дни и какво предстои през оставащите до идването на служебения кабинет. 

Денков благодари на министрите в оставка, че в този извънреден 10-ти месец  са успели да запазят темпото. 

Той изброи част от резултати им "в този допълнителен месец" - "вече пътуваме свободно по въздух и вода в Шенгенското пространство. При политическа стабилизация ще има решения и за сухопътните граници в Шенген до края на годината; Новият проект за закона за съдебната власт вече е на обществено обсъждане; Пациентите вече могат да получат безплатно лекарството на най-ниската цена във всяка една от 50-те групи за сърдечносъдови заболявания, останалите лекарства се заплащат значително по-малко, отколкото досега; Министерството на регионалното развитие и благоустройство подписа 642 споразумения със 162 общини за проектиране, строителство и основен ремонт на общински обекти на обща стойност над 1.7 млрд. лв"

Днес в рамките на правителственото заседание ще бъдат одобрени мерки за преодоляване на диспропорциите в заплащането на администрацията за 269 милиона лева. 

Повишават се заплати за всички нива, като се намалява значително разликата между съществуващите реални минимални и максимални размери на заплатите - от почти пет пъти, колкото е разликата в момента, до около 2,5 пъти, информира министър-председателят в оставка. По думите му средната заплата на всички нива в администрациите се повишава. 

Новите размери на индивидуалните основни месечни заплати се определят считано от 1 януари 2024 г., заяви също Денков.

 




Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети