Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.-министър Стойнов е направил някакви нарушения, но те не са причина за отмяна на машинния вот

Политика

Зам.-министър Стойнов е направил някакви нарушения, но те не са причина за отмяна на машинния вот

Зам.-министър Стойнов е направил някакви нарушения, но те не са причина за отмяна на машинния вот - Tribune.bg

Денков се надява да се стигне до ротация. Убеден е, че трябва лидерска среща

Трябва да има лидерска среща, за момента не знам дали такава е насрочена, заяви премиерът Николай Денков. „Трябва да се продължи нататък. Изборите приключиха. Предизборните критики, заплахи и коментари трябва да приключат и да продължим да работим нататък“, призова премиерът.

Денков отново посочи, че се надява да се стигне до ротация при премиерски пост, съгласно договореното между политическите сили, подкрепящи правителството, защото то има да изпълнява набелязана програма. „Дали ще стана пак премиер, зависи от това дали имаме ясно разписани приоритети“, коментира още той. 

По казуса с поисканото освобождаване на председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев той заяви:

„Позициите бяха ясно казани. Изпратил съм мотивирано писмо до президента, би трябвало да е качено вече на страницата на Министерския съвет. Вътре има ясно показани законови мотиви за това защо има проблем с председателя на ДАНС. Очаквам в най-скоро време. Колкото по-бързо се реши тази тема, толкова по-добре“, каза премиерът.

„Това, което мога да направя е да спазвам закона и това правя. Отговорността за националната сигурност е в правителството и лично при мен. Надявам се президентът да разбере, че неговата позиция е незащитима в момента“, допълни Николай Денков.

Той увери, че ще има разговор с министъра на електронното управление Александър Йоловски, за когото се появи информация в публичното пространство, че му е назначена охрана. Денков обяви още, че очаква да получи по-подробна информация за действията на заместник-министъра Михаил Стойнов, споменат в доклада на ДАНС, довел до отмяна на машинния вот на първи тур на местните избори.

„Със сигурност е направил някакви административни нарушения, но те не са причина за отменяне на машинното гласуване на първия тур на местните избори“, каза Денков. 

Той заяви още, че съдействат максимално на израелските власти, за да има положително развитие по темата със задържаните фвама български заложници от „Хамас“. 

„Те са с български произход, техните баби и дядовци са живели в България, а след това са заминали за Израел“, уточни премиерът. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати