Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков се надява на второ плащане по Плана за възстановяване тази година

Политика

Денков се надява на второ плащане по Плана за възстановяване тази година

Денков се надява на второ плащане по Плана за възстановяване тази година - Tribune.bg
Снимка:

От Брюксел премиерът Николай Денков изрази надежда, че до няколко месеца ще се навакса със забавянето на законопроекти и реформи във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост и до края на годината да дойде новото второ плащане по плана.

На въпрос за приемането ни в еврозоната, Денков каза, че правителството и подкрепата от коалициите е свързано с ясен ангажимент да се продължи в тази посока.

"Освен техническата подготовка, която не е завършила, има няколко законопроекта, които трябва да се приемат и са представени в НС. Това, което обсъждахме е как да улесним процеса и някои идеи по-нестандартни, които да помогнат на хората да разберат, че няма да има сътресения за държава, която е във валутен борд от 25 години. При нас е много по-лесно да преминем от лев към евро за разлика от други държави", уточни Николай Денков, цитиран от БНТ.

Министър-председателят акад. Николай Денков пристигна в Брюксел, за да участва в заседанието на Европейския съвет. В първия ден от визитата си премиерът се срещна с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

По отношение на двете кандидатури за еврокомисар премиерът каза, че те са с изключително високи качества, но решението е на ЕК.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети