Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков ще изиска от всички областни управители спешни мерки срещу евентуални наводнения

Политика

Денков ще изиска от всички областни управители спешни мерки срещу евентуални наводнения

Денков ще изиска от всички областни управители спешни мерки срещу евентуални наводнения - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът акад. Николай Денков ще изиска от всички областни управители да вземат спешни мерки за превенция срещу евентуални наводнения, съобщиха от правителствената пресслужба. С оглед на метеорологичната прогноза за следващите дни от тях се очаква още днес да проверят невралгичните точки, на които могат да се появят свлачища или да се стигне до преливане на вода. Необходима е бърза организация по региони за почистване на деретата и оформянето на диги на местата с най-голям риск. 

Това стана ясно на среща между министър-председателя и ръководителите на институциите, пряко ангажирани с отстраняването на щетите от вчерашните наводнения. Министрите на отбраната, на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, началникът на Генералния щаб на Българската армия, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ докладваха на акад. Денков за актуалната ситуация в засегнатите райони и предприетите мерки.   

Четири екипа на ГДПБЗН и в момента отводняват в Берковица, продължават усилията за снижаване на нивото на язовирите „Клисурица“ и „Огоста“. Необходими са спешни действия на местната власт с помощта на държавата за почистване на дерето при язовир „Огоста“, което е превърнато в нерегламентирано сметище.

Близо 100 военнослужещи и техника от състава на 10-и механизиран батальон във Враца се включват днес в дейностите по преодоляване на последиците от наводнението в Берковица. В готовност са и доброволци, които могат да участват в разчистването на наносите. Очаква се да се включат активно пътноподдържащите фирми по места.

МВР ще възложи проверка за причините за поредното наводнение, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Премиерът акад. Николай Денков благодари на всички институции, които реагираха бързо и адекватно на тежката ситуация във вчерашния ден и през изминалата нощ.

Днес екипи на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане ще обходят засегнатите от наводнението места и ще преценят необходимостта от социална подкрепа за пострадалите. 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати