Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: След ротацията ще съм вицепремиер. Вярвам на Габриел

Политика

Денков: След ротацията ще съм вицепремиер. Вярвам на Габриел

Денков: След ротацията ще съм вицепремиер. Вярвам на Габриел - Tribune.bg
Снимка:

След ротацията се виждам като вицепремиер, предстоят преговори, имам пълно доверие на Мария Габриел, това заяви настоящият премиер Николай Денков пред журналисти след официалната церемония за пускане на движението през тунел „Железница“ на магистрала „Струма“.

"Мария Габриел има тези европейски ценности, които аз споделям, имаме общи цели. Но политическата среда е доста трудна, така че всеки от нас трябва да се справя с това, че имаме много сложна конструкция, която трябва да взима решения. За да можем да се справим, трябва всеки път много коректно да се гледа кое решение зависи от парламента, кое зависи от правителството, кое е свързано с регулатори, които не са нито към парламента, нито към правителството. Това, което много често виждаме, е смесване на тези различни функции и възможности и оттам търсене на решение по често не най-правилния начин", каза още Денков.

Министър-председателят уточни, че не са водени допълнителни разговори, тъй като вицепремиерът Габриел е в чужбина. "Очаквам като се върне тя да даде знак кога е готова да проведем разговорите", допълни Денков.

На въпрос дали има притеснение, че президентът Румен Радев ще забави ротацията, премиерът заяви, че не се интересува от това.

По повод отново коментар на Радев за това, че решенията се взимат "от други хора, на друго място" и няма значение съставът на правителството, Денков заяви, че няма представа какво е имал предвид президентът.

"Това, което виждам, е, че решенията се взимат в Народното събрание и в Министерския съвет. Това, че Президентството вероятно има някакви аспирации към взимането на решения, е проблем на Президентството. Има си Конституция, има си разделение на властите. Това, което често виждам, е желание да се атакуват институции, които си изпълняват задълженията точно така, както са записани в Конституцията и законите. Така че това е проблем, но е проблем на Президентството", посочи премиерът Николай Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати