Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Това е природно бедствие! Не бързайте с присъдите. Нека минат проверките

Политика

Денков: Това е природно бедствие! Не бързайте с присъдите. Нека минат проверките

Денков: Това е природно бедствие! Не бързайте с присъдите. Нека минат проверките - Tribune.bg
Снимка:

„Това е природно бедствие. Такива валежи над 300 литра на квадратен метър за 24 часа са рядкост и създават проблеми. Когато има такива обеми води, има огромна опасност от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има жертви.

Отделно е какво се прави дългосрочно. Правим проверки има ли нарушения в конструкцията на моста, трябва да излязат резултатите от проверките. Засега такива данни няма“, увери премиерът Денков.

„Слушам информации и за засипани дерета. Уверявам ви - такива обеми вода не са свързани с 1-2 малки дерета. Цялостен обем се свлича от Странджа към морето. Локално ще се провери дали е имало последствия от застрояването. Не бързайте да издавате присъди. Резултатите от проверките ще бъдат огласени публично“, обясни още той.

„Възстановяването на инфраструктурата ще бъде подпомогнато чрез Комисията по бедствия и аварии, със сигурност ще има щети за десетки милиони левове. Средстава има”, допълни премиерът.

„Непосредствените възможности са една сума от 1512 лева, които се дават за повредени къщи, помещения. Отделно има друга сума, която е до 2500 лева, свързана с повредени електрически уреди. Тези възможности ще бъдат осигурени като помощ“, подчерта акад. Денков, като посочи, че тези средства могат да бъдат получени в срок до 1-2 месеца.

„Осигурено е всичко необходимо, за да не бедстват хората -  храна, вода“, заяви министър-председателят и уточни, че наред с институциите, днес се включват и доброволците, координирано с кризисния щаб.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети