Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков в пленарната зала: „Неуважаеми депутати“. Последваха викове „Оставка“

Политика

Денков в пленарната зала: „Неуважаеми депутати“. Последваха викове „Оставка“

Денков в пленарната зала: Неуважаеми депутати. Последваха викове Оставка - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът определи дебата в НС като политизиран и пълен с простащини

Премиерът Николай Денков си изпусна нервите в пленарната зала и веднага получи освиквания и викове „Оставка“ от представители на „Възраждане“. Повод за това стана обръщението на министър-председателя „Уважаеми и неуважаеми госпожи и господа народни представители“ по време на обсъждането на споразумението, постигнато вчера с представителите на енергийния сектор.

„Този разговор беше политизиран, изпълнен с много неистини и откровени лъжи, беше за съжаление допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този начин. Срам е в това Народно събрание да се води разговор по тази важна тема и да вкарвате просташки подмятания и лъжи“, ядоса се Денков.

Той продължи като подчерта, че искане за споразумение е от страна на протестиращите, които са дошли с искания в 6 точки.

„Всеки, който оспорва това споразумение да се гледа тук влиза в разрес с исканията“, подчерта той. 

„По отношение на ПВУ и териториалните планове - казах го няколко пъти, но който не иска да го чуе, не го чу. Ще го кажа отново - с внасянето на териториалните планове и предложенията за промени в ПВУ изпълняваме точно тези решения, които са в основата на точка 2", допълни още Денков.

Той обясни, че няколко пъти е била казана лъжа, че ще правим това, което казва ЕС.

„Казах, че ще изпълним европейските регламенти, а те са с ранк на закон. Някои депутати искат да излезем от ЕС, но за ваше съжаление по-голямата част от населението е проевропейско“, посочи още премиерът. По думите му тези 3- 4 млрд няма да се разпределят, а ще се инвестират и затова се е видял днес с работодателите, защото  могат да осигурят работни места.

Изказването му приключи отново с викове „Оставка“, а от ИТН поискаха 15 минутна почивка, за да „осмислят безсмислието“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети