Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков: Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел

Политика

Денков: Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел

Денков: Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел - Tribune.bg
Снимка:

Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел. Това правителство има смисъл да съществува, ако продължава с реформите. Това заяви пред журналисти в Париж премиерът Николай Денков.

По думите му меморандумът е входна точка за разговори и преговори.

"Ние трябва да се фокусираме върху реформите - попълване на състава на антикорупционната комисия, промени в закона за съдебната власт, запълването на регулаторите. Как ще работят регулаторите ще е определящо за бизнес средата в България и как ще живеят хората", посочи Денков. 

"Текстът на меморандума беше изпратен няколко часа предварително на Мария Габриел, предполагам, че тя го е изпратила предварително на Борисов и другите лидери, подкрепящи правителството, заяви Денков по повод твърденията, че документът е изненадал ГЕРБ-СДС и ДПС.

"От декември има липса на напредък точно по реформите, които сме поставяли в основната на развитието на страната и заради които съставихме това правителство. Целта на този меморандум е да върне фокуса точно върху тези реформи и приоритети", каза премиерът.

По думите му България е получила поздравления от френския президент затова, което страната ни е направила като реформи през последните 8 месеца.

"Макрон специално подчерта, че се надява това да продължи и през следващия период. За Франция е важно да бъде изградена ясна отбранителна стратегия, система затова как Европа може да се защити от евентуална атака от страна на Русия. За Франция е важно да има надежден съюзник на югоизтичния фланг на НАТО и Франция е готова да работи заедно с България за изграждане на общ капацитет в нашата отбранителна индустрия. Говорихме за възможности за развитие на водноелектрически проекти в България", допълни Денков.

Той подчерта, че Франция подкрепя България по отношение на Шенген, еврозона, Организация за икономическо сътрудничество.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети