Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков за австрийската оферта за мигрантите: Неприемливо е допълнително да се вкарват правила за нас

Политика

Денков за австрийската оферта за мигрантите: Неприемливо е допълнително да се вкарват правила за нас

Денков за австрийската оферта за мигрантите: Неприемливо е допълнително да се вкарват правила за нас - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме преговорите за Шенген“, заяви пред БТВ министър-председателят на България акад. Николай Денков.

Той потвърди, че от позицията, която сме видели сутринта, австрийците имат убеденост, че трябва да ни пуснат поне по въздух.

„Това е тяхна преговорна позиция, а не крайният резултат и ние ще продължим тези преговори през следващите дни и седмици“, уточни премиерът и допълни, че България трябва да спазва общите европейски правила и че е неприемливо допълнително да се вкарват правила за нас и румънците.

„По отношение на границите – и сега имаме служители на Frontex, ние сме отворени за тях, работим и с австрийски и нидерландски служби. Нищо в това не ни притеснява. От по-силния граничен контрол, който ние вече успяхме да наложим, печели и България, и Европа“, посочи Денков.

„Има данни, които показват, че за последните месеци броят на опитите за пресичане на границата е спаднал в пъти. Толкова много, че разликата вече е видима за всички. Има процедури, които са свързани с това кой може да остане в Европа, кой трябва да бъде върнат обратно. Ако имаше критики към България, по-скоро беше миналата година и началото на тази година, че ние не спазваме тези процедури“, заяви премиерът.

Той беше категоричен, че няма сделка за мигранти срещу Шенген по въздух.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети