Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков за енергетиците и земеделците: Нямаше нужда да се отстъпва. С преговори и двете страни печелят

Политика

Денков за енергетиците и земеделците: Нямаше нужда да се отстъпва. С преговори и двете страни печелят

Денков за енергетиците и земеделците: Нямаше нужда да се отстъпва. С преговори и двете страни печелят - Tribune.bg
Снимка:

„Бяхме свидетели на два големи протеста с редица искания. Повечето от тях са свързани с проблеми, натрупани през последните години. Първо искам да благодаря на преговорните екипи затова, че дойдоха, участваха в разговори и именно в резултат на тях имаме решения“, заяви премиерът Николай Денков в началото на правителственото заседание. 

„Това е начинът да се разрешават проблемите – чрез преговори. Всички решения съответстват на целите и приоритетите на правителството. Никъде нямаше нужда то да отстъпва. В такива случаи и двете страни печелят. Няма нужда единият да бъде губещ. Всъщност упреците не са директно към нас. Всички разбират, че заварваме ситуация, при която трябва да се реагира бързо“, каза още Денков.

„Взетото решение на Министерския съвет да бъдат отпуснати 63 млн. лв. допълнително за зърнопроизводителите, е част от общата аграрна политика на държавата. Решението за забавяне вноса на слънчоглед е, от една страна, за да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга - за да осигурим необходимата суровина за преработвателите на олио и хората да видят поносими цени“, каза още премиерът.

По думите му напрежението от последните дни се дължи на натрупаното недоверие към политическата класа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати