Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков за Навални: Смъртта му показва защо е важно да ценим демокрацията

Политика

Денков за Навални: Смъртта му показва защо е важно да ценим демокрацията

Денков за Навални: Смъртта му показва защо е важно да ценим демокрацията - Tribune.bg
Снимка:

Смъртта на Навални е тъжна новина, която показва защо е важно да ценим демокрацията. Това заявява в своя позиция премиерът Николай Денков по повод новината за смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, пише ИА "Фокус". 

"От години Навални е символ на борбата срещу диктатурата в Русия, на борбата за свободно слово, на това, че човек не може да бъде затварян заради различно мнение", заявява Денков.

"Новината е тъжна и показва защо е важно да ценим какво означава демокрацията. Стъпка по стъпка примката се затягаше около Навални. Изпращането му в колонията изглеждаше като смъртна присъда", казва още той.

Алексей Навални е починал в затвора

Премиерът отбелязва още, че има страни, в които различното мнение бива наказвано с изпращане в "наказателна колония". 

"Трябва да си представим, че има и друг свят и в този свят, в който никой не може да казва свободно какво мисли, освен онзи, който е най-отгоре, могат да те изпратят в наказателна колония", пише още в позицията.

"Не трябва да забравяме това, защото се е случвало и в нашата държава", допълва Денков.

„Силно разстроена съм да науча за смъртта на Алексей Навални. Той се бори за свобода, защитава демократичните ценности и демонстрира забележителна смелост“. Това написа в профила си в Х вицепремиерът Мария Габриел.

Министърът на външните работи изказва и съболезнования на семейството и близките на руския опозиционен лидер Алексей Навални по повод кончината му.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети