Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Денков за Шенген: Нидерландия иска работещо правосъдие, а Австрия – намален миграционен поток

Политика

Денков за Шенген: Нидерландия иска работещо правосъдие, а Австрия – намален миграционен поток

Денков за Шенген: Нидерландия иска работещо правосъдие, а Австрия – намален миграционен поток - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Николай Денков съобщи, че основните изисквания, за да влезем в Шенген от страна на Нидерландия, са България да има работещо правосъдие, а от страна на Австрия - да намалим миграционния поток.

По време на блиц контрол в парламента депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев попита Николай Денков дали е успял да се срещне с колегите си от Австрия и Нидерландия и дали България ще успее до края на тази година или следващата да стане част от Шенген.

Денков отговори, че разговорите му с Нидерландия и Австрия показват, че двете държави имат различни очаквания към България.

„Това, което беше представено като мнение на вътрешния министър на Австрия, отразява определена позиция, но не предопределя какъв ще е крайният резултат“, каза министър-председателят.

От своя страна, Нидерландия държи на това правосъдната система в България да работи. Те очакват от Европейската комисия (ЕК) доклад, който да отрази как са се променили законите и как се прилагат, обясни Денков.

„Австрия очаква България да направи всичко възможно като гранична държава да минимизира мигрантския поток през нейните граници. Правителството работи тясно с партньорските служби от типа на Фронтекс и Европол“, каза премиерът.

„Трябва да продължим със същото темпо. Ако може да го ускорим, за да може и двете държави да загубят всички аргументи, които досега са използвали, опитвайки се отново да спрат България за приемане в зоната Шенген“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети