Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кредитът на депутата от ДБ, който държи заплатата му да е на ръка, не бил в банка, а при колекторска фирма

Политика

Кредитът на депутата от ДБ, който държи заплатата му да е на ръка, не бил в банка, а при колекторска фирма

Кредитът на депутата от ДБ, който държи заплатата му да е на ръка, не бил в банка, а при колекторска фирма - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът от ДБ Иван Димитров, който се оказа солиден длъжник и настояваше да получава само пари в брой, се оказа подгоден и от колекторска фирма.

Оказва се. че кредитът му от 432 хил. лв., не се търси от Юробанк, а от фирма за събиране на вземания. Става дума за Колект БГ, която преди 2 години стана повод за скандал, след като беше одобрена за финансиране от ББР. Тогава скандалът ескалира, като тогавашният премиер Бойко Борисов нареди смяна на ръководството.

Димитров има и кредитна карта в ПИБ освен кредита от 432 хиляди лева. Така, ако получава заплатата си на ръка, ще избегне погасяването на сумата.

Журналистът Атанас Чобанов реагира остро на новината: “Депутатът “без сметка” от ДБ - Иван Димитров е бил с кредит от 432 436 лв. към Юробанк през септември кредитът от 432 436 лв. вече е деклариран не към банка, а към фирма "Колект БГ". “Колект БГ” са взели едни 75 362 700 лв. от Българската Банка за Развитие. А, има и един запор 100000 лв. от ПИБ. ДБ сериозно? Имате депутат, зависим от банката на Пеевски? Кой ви е следващият в листата, там? #ОСТАВКА!!!”


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати