Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат от ДПС: Доган няма какво да разкаже за т. нар „Летен Сарай“ – няма общо с него, спортна база е

Политика

Депутат от ДПС: Доган няма какво да разкаже за т. нар „Летен Сарай“ – няма общо с него, спортна база е

Снимка:

Ахмед Доган няма какво да разкаже в комисията „Росенец“, защото т.нар „Летен Сарай“ няма нищо общо с него, спортна база е и принадлежи на две дружества, заяви пред БТВ депутатът от ДПС Хамид Хамид.

„Това е опит за директна атака спрямо г-н Доган. Може и да приеме тази покана и да пие кафе в комисията… знаете ли как ще изненада всички членове, ако г-н Доган дойде?“, запита народният представител.

Той на няколко пъти подчерта, че Доган е пребивавал в резиденцията, грижил се е за цветята и други насаждения и е приел стотиците активисти на младежкото ДПС през миналата година не като собственик, а като гост на обекта. Освен това според него не е вярно, че има незаконно строителство в рамките на Сарая – имало обекти в процес на узаконяване и други, по отношение на които все още се водели дела.

Хамид Хамид беше категоричен, че ДПС иска от прокуратурата, българските и американските институции всичката информация, която имат за Делян Пеевски, включен в американския санкционен списък по закона „Магнитски“ за корупция в особено големи размери. Депутатът отбеляза, че правосъдното министерство и вицепрезидентът вече се отрекли да имат данни, че бившият крупен медиен собственик е участвал в схеми по линия на българското гражданство.

Според Хамид може да „се окажем в хипотезата, че някой е заблудил съответните чиновници, за да включат г-н Пеевски в списъка“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още