Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат от ИТН поиска оставка на Христо Иванов като председател на комисията за конституционни промени

Политика

Депутат от ИТН поиска оставка на Христо Иванов като председател на комисията за конституционни промени

Депутат от ИТН поиска оставка на Христо Иванов като председател на комисията за конституционни промени - Tribune.bg
Снимка:

Той настоя и за закриване на цялата комисия

Депутатът Иво Атанасов от ИТН поиска оставката на лидера на ДБ Христо Иванов като председател на временната комисия в парламента, която трябва да изготви конституционни промени.

„На 3 февруари гласувахме временна комисия за конституционни промени. От справка на сайта на парламента и от разговори с колеги депутати - тази комисия не е провела нито едно заседание“, аргументира се Атанасов. Той не е уверен, че председателят на комисията има желание за конституционни промени и критикува намерението му да рестартира дейността на комисията.

„Не може да се рестартира дейността на нещо, което не е стартирало. Ако има предвид рестартиране на реформите, които той направи като правосъден министър и в резултат на тези реформи сега сме поставени в патовата ситуация да се молим на Гешев да напусне поста си, това не е правилно и не е в интерес на гражданите“, обърна се Атанасов към шефа на парламента Никола Минчев.

В отговор Христо Иванов обяви, че на драго сърце ще си връчи оставката.

„Както казах и преди, опитвах да намеря начин да изпълним оригиналният замисъл на тази комисия. В нея трябва да се включат и представители на опозицията, за да може тя да е неутрално място за диалог. Политическите органи на коалицията трябва да решат дали има нужда от такива опити. Иначе аз ще бъда много доволен ИТН да закрие комисията“, отвърна Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети