Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат от ПП с атака по БСП и земеделския министър: В горските стопанства се въртят схеми

Политика

Депутат от ПП с атака по БСП и земеделския министър: В горските стопанства се въртят схеми

Депутат от ПП с атака по БСП и земеделския министър: В горските стопанства се въртят схеми - Tribune.bg
Снимка:

В момента се отворят места за партийни функционери - правят се назначения без конкурси, коментира Александър Дунчев

„В управлението на горите има скандални политически схеми. С опазването на горите се занимавам от 15 години. Всички проблеми произтичат от политическото управление на горите - министерства и агенции. Проблемът трябва да се реши на най-високо ниво. Това заяви пред БТВ депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев, като отправи тежки обвинения към коалиционните партньори БСП и министъра на земеделието от квотата на левицата Иван Иванов.

„Мога да разкажа за не един абсурден проблем. От ПП вече сме задали няколко въпроса към министъра на земеделието относно назначенията в горските стопанства, но той мълчи, не отговаря и крие информацията. В Североизточното държавно горско стопанство е назначен бивш общински съветник от БСП, който е осъждан. В останалите стопанства се назначават общински съветници и симпатизанти на БСП, които нямат нищо общо с горите.", обяви Дунчев и допълни, че се връщат и хора от ГЕРБ, които са били сменени от правителствата на Румен Радев.

„От БСП няма за какво да ни се сърдят. Някой депутат или министър от ПП също може да се самозабрави и тогава ще очакваме те да сигнализират.“, допълни той.

„Няма как коалицията да се разпадне по време на война. Който напусне коалицията сега, няма да влезе в следващия парламент.“, коментира още депутатът.

Въпреки уверението му, че коалицията няма да се пропука, той зави, че скоро ще разкрият още скандали свързани с назначаването на хора без провеждането на конкурси.

„Съвсем скоро ще покажем още скандални разкрития. В коалиционното споразумение е залегнало, че всички назначения трябва да се случат с конкурс. Това при горите липсва. Там министърът крие всичко. Това е недопустимо. Тези неща трябва да се спрат. Не може горите да се управляват политически и да се използват за печелене на избори, схеми и прикриване на кражби“, категоричен бе той. 

По думите на Дунчев„ в момента професионалистите се изхвърлят на улицата, за да се отворят места за партийни функционери.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети