Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутат от „промяната“ хванат да кара нерегистриран автомобил, извадил депутатска карта

Политика

Депутат от „промяната“ хванат да кара нерегистриран автомобил, извадил депутатска карта

Депутат от промяната хванат да кара нерегистриран автомобил, извадил депутатска карта - Tribune.bg
Снимка:

Адвокатът от ПП Милен Матеев не знаел, че номерата са временни на фирма и могат да се ползват единствено от продавача

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Милен Матеев, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по правни въпроси, е бил хванат от полицейски патрул във Велико Търново да управлява нерегистриран автомобил, съобщи „Труд“.

Абсурдната случка се разиграва на 10 януари преди обяд. Народният избраник е бил спрян за проверка на бул. „България“ в старата столица и униформените веднага установили, че има нередност с регистрацията на возилото.

Матеев обаче се представил с депутатската си карта, благодарение на нея бързо разрешава проблема си.

„Това се случи на кръстовището под КАТ. Бях зад волана на автомобил, който току-що бях купил. Нелепата ситуация се разигра, докато отивах към КАТ, за да го регистрирам. Колата е „Смарт“, 2014 година, взех я на старо. Докараха ми я от автокъща във Варна“, разказа Милен Матеев.

Народният представител сподели още, че колата е пристигнала от морската столица във Велико Търново на собствен ход. Въпреки юридическото си образование обаче той очевидно не се усеща да попита за номерата, както и има ли право да управлява автомобила,

„Колата беше с номера, взех документите, качих се и потеглих към КАТ. Когато ме спряха полицаите се оказа, че номерата са временни, които могат да се ползват единствено от фирмата-продавач. Не знаех, че има временни номера, които не са свързани с автомобила. Заради това възникна проблема, но всичко беше изяснено и колата вече е регистрирана“, успокои Милен Матеев.

Ако обикновен гражданин без депутатска карта бъде заловен зад волана на нерегистриран автомобил подлежи на наказателна или поне административна отговорност – в зависимост от умисъла на деянието. Законът е измислен по този начин, за да се предотврати използването на временни и транзитни номера от страна на недобросъвестни водачи, които могат да извършват нарушения на пътя без да могат да бъдат санкционирани.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати