Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Разследван за данъчно престъпление депутат от БСП се отказа от имунитета си

Политика

Разследван за данъчно престъпление депутат от БСП се отказа от имунитета си

Разследван за данъчно престъпление депутат от БСП се отказа от имунитета си - Tribune.bg
Снимка:

Главният прокурор поиска имунитета на Георги Михайлов

В началото на парламентарния ден председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че народният представител от БСП Георги Михайлов е депозирал своето съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

В началото на месеца главният прокурор Сотир Цацаров за втори път поиска от Народното събрание разрешение за започване на разследване срещу народния представител от БСП.

Първоначално в края на миналата година Цацаров внесе искане за снемане на имунитета на Михайлов за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки в качеството му на изпълнителен директор на "СБАЛХ" ЕАД. От това били нанесени щети на предприятието за 164 106 лв.

Михайлов сам е дал съгласие да бъде разследван и на 26 юни беше обвинен в безстопанственост и му бе наложена парична гаранция в размер на 15 000 лв. В хода на разследването, възложено на НСлС, са събрани и доказателства за извършено от Михайлов данъчно престъпление, достатъчни за второ обвинение. Поради тази причина главният прокурор сезира повторно НС с искане за снемане имунитета на народния представител.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети