Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутати: Въпрос на морал е оставка на Лозан Панов

Политика

Депутати: Въпрос на морал е оставка на Лозан Панов

Депутати: Въпрос на морал е оставка на Лозан Панов - Tribune.bg
Снимка:

Подозират връзка между евтиното жилище и неподадената имотна декларация на шефа на ВКС

Призиви Инспекторатът към Висшия съдебен съвет да се заеме с апартамента на шефа на ВКС Лозан Панов, идват от парламента. Това предложение отправи с аргумента - да няма после упреци, че законодателната или изпълнителната власт се меси на съдебната.

„Инспекторатът на съдебната власт трябва да прецени какво да направи или самият Висш съдебен съвет, все пак той е един от тримата големи. Ние сложихме този регистър да бъде в Инспектората на съдебната власт, за да не излезе, че КПКОНПИ се опитва по някакъв начин се опитва да въздейства или да тормози представители на съдебната власт. Сега инспекторатът да бъде така добър да си свърши работата“. Това заяви депутатът от ОП Емил Димитров-Ревизоро, цитиран от „Канал 3“.

„Той /б.а. - Лозан Панов/ много неща неправилни направи. Първо се опита през НПО-та да овладее цялата съдебна власт, на мен така ми се стори, и само главният прокурор тогава даде отпор - не се получи по този начин. Като цяло сега тук говорим и за декларации какво имаш и къде живееш. Смятам, че си го е спестил“, припомни Димитров за неподадената имуществена декларация от шефа на ВКС.

На него му се е сторило още, че някои медии умишлено си спестяват и неговия казус покрай скандала с апартаментите.

Според Валери Симеонов пък моралните хора подават оставки в случая с апартаментите на „Артекс“. Лидерът на НФСБ подсети и Лозан Панов да го направи по примера на представителите на изпълнителната власт.

„Всичко се свежда до морала, защото няма как една сделка, изповядана при нотариус, да се обяви за незаконна. Видяхте как постъпват моралните хора. Как ще постъпи г-н Панов, е въпрос на негово лично решение. В случая той е в същата група, няма как да бъде отделен. Даже бих казал, че е от най-облагодетелстваните. Защото такава цена на квадратен метър аз не съм чул“, отсече Симеонов по повод рекордно ниската цена от 225 евро на квадратен метър.

„Въпрос на морал“, съгласен е по темата за това дали трябва да подаде оставка и Лозан Панов - депутатът от ДПС Хамид Хамид. Той напомни за отказа на Панов да подаде имуществена декларация и призна, че ако става дума за последователност в подобни действия, не може да си представи как един висш магистрат би имал нагласата да нарушава законите.

„Мечо Пух е казал - на този свят няма нищо по-хубаво от гърненце с мед, освен две гърненца с мед“, заключи Хамид.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

!!!! " Въпрос на морал Е" !!!- Но обикновено го търсим от противниците си като себеси поставяме над закона и етиката!?
28.03.2019 08:59 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати