Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите без заседание днес, обсъждат извънредните мерки в комисия

Политика

Депутатите без заседание днес, обсъждат извънредните мерки в комисия

Депутатите без заседание днес, обсъждат извънредните мерки в комисия - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите няма да проведат редовното си заседание в четвъртък, тъй като ще обсъждат мерките, заложени в Закона за извънредното положение, само в парламентарната Комисия по правни въпроси. Днес трябва да бъдат предложени и обсъдени допълнителни мерки в досега заложените, както е парламентарната практика.

Утре заседанието в пленарна зала ще продължи с второ гласуване на Закона за извънредното положение, а след 11.00 работата на народните представители ще продължи с парламентарен контрол.

Вчера депутатите приеха на първо четене изцяло нов закон за мерките за извънредното положение. Законът урежда извънредните мерки на територията на България за предпазване, ограничаване и преодоляване последиците от разпространението на заразата с вируса на COVID-19 за времето от 13 март 2020 г. до прекратяването на извънредното положение.

Девет противоепидемични мерки се въвеждат с така приетия закон. Сред тях са забраната на посещения на увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, кафенета, сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторантите и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Други основни мерки в закона са забраната на учебните занятия и всички извънкласни мероприятия, посещенията на децата в детските ясли и детските градини, както и всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма. Сред предложените мерки са и българските граждани, планиращи пътувания извън страната, задължително да сключват медицински застраховки. Неупоменатите дейности продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати