Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите единодушно приеха на първо и второ четене актуализацията на Закона за държавния бюджет

Политика

Депутатите единодушно приеха на първо и второ четене актуализацията на Закона за държавния бюджет

Депутатите единодушно приеха на първо и второ четене актуализацията на Закона за държавния бюджет - Tribune.bg
Снимка:

Промените влизат в сила от деня на обнародване на законопроекта

Депутатите единодушно приеха на първо и второ четене актуализацията на Закона за държавния бюджет. Тя предвижда увеличение на минималния размер на гаранциите, които държавата може да издава. По този начин страната ни ще може да се включи в два общоевропейски инструмента за преодоляване на последиците от коронакризата.

Става въпрос за Европейския инструмент за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19 и Паневропейския гаранционен фонд.

„Ще подкрепим законопроекта, подкрепяме мерките, взети от ЕК, насочени и към нашата страна“, обяви в хода на дебата социалистът проф. Румен Гечев. По думите му ПГ на „БСП за България“ подкрепя промяната в Закона за държавния бюджет, но има очаквания към правителството. Проф. Гечев обърна внимание, че българското правителство трябва да разработи конкурентоспособни програми, за да получи помощ.

„Затова и в Бюджетна комисия ние от БСП поставихме въпроса и предупредихме правителството най-колегиално, че ще очакваме в близко време те да предложат конкретни проекти така, че към момента на реализация на проектите и поемането на гаранция, България, нашето общество и икономика да се възползва от тези предимства“, заяви още социалистът.

Актуализацията на Закона за държавния бюджет ще влезе в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети