Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите гласуват отмяна на либерализацията на тока

Политика

Депутатите гласуват отмяна на либерализацията на тока

Депутатите гласуват отмяна на либерализацията на тока - Tribune.bg
Снимка:

Тази седмица депутатите гласуват на второ четене либерализацията на тока да се отмени с една година, тоест да бъде факт през юли 2025 г., предаде репортер на БГНЕС.

В пленарна зала ще се гледа и Проект на решение за подкрепа на предложената от Министерския съвет актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на Република България.

Очаква се на второ гласуване да влезе в пленарна зала Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, приет на първо гласуване през юни 2023г. , както и Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Народните представители се очаква да приемат и Законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби.

На второ четене ще бъдат подложени: Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за висшето образование, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите, внесен от ГЕРБ и ПП-ДБ, както и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители, внесен от ГЕРБ, ДПС и БСП.

Депутатите ще гласуват и на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българите, живеещи извън Република България и Законопроекта за насърчаване на научните изследвания и иновациите, внесени от МС.

На първо четене ще се гласува Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за пътищата и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република в България, внесен от ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети