Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите гласуват втория вот на недоверие

Политика

Депутатите гласуват втория вот на недоверие

Депутатите гласуват втория вот на недоверие - Tribune.bg
Снимка:

Парламентът ще гласува втория вот на недоверие към кабинета "Денков“ в 13,55 ч.  Вчера дебатите по внесените мотиви за вота продължиха над 4 часа.  След първия вот, който беше заради политиката в сектор „Енергетика“, сега опозицията атакува кабинета заради „неспособността му да гарантира националната сигурност и отбраната на страната“.

От ГЕРБ-СДС и ДПС заявиха, че ще застанат зад правителството и няма да подкрепят вота. Той е обречен на неуспех, защото гласовете на вносителите от БСП, Възраждане и ИТН са недостатъчни. 

Депутатите ще гласуват на първо четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

В програмата на НС е и изслушване на министър-председателя Николай Денков и министъра на енергетиката Румен Радев относно ситуацията с неработещата от пролетта на 2022 г. ПАВЕЦ „Чаира“, която е важна за балансирането на енергийната система, е предвидено като точка втора от програмата за днес. 

 
 



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети