Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите гледат новите изборни правила

Политика

Депутатите гледат новите изборни правила

Депутатите гледат новите изборни правила - Tribune.bg
Снимка:

Здравният министър и държавният здравен инспектор пишат противоепидемичните мерки за вота

Депутатите гледат в пленарна зала новите изборни правила, които се регламентират в Закона за извънредното положение, а не с промени в Изборния кодекс. В първоначалния вариант на промените ГЕРБ и „Обединените патриоти“ бяха натоварили ЦИК да пише противоепидемичните правила. След възраженията на правна комисия ангажиментът вече ще е на министъра на здравеопазването и на главния държавен инспектор.

Министерският съвет е задължен да обезпечи изборния процес с всички необходими средства за защита, а разходите ще бъдат включени в изборната план-сметка.

За настанените в болница ще могат да се обособяват специални секции, а карантинирани или носители на коронавирус на домашно лечение ще могат до три дни преди датата на изборите да поискат да гласуват с подвижна избирателна кутия.

Вносителите от ГЕРБ смятат, че ще се справят с формирането на няколко стотин такива подвижни секционни избирателни комисии, но броят им на 4 април, ще зависи от гражданите, които са карантинирани към тази дата.

По предложение на ДПС е прието, че партийните и предизборните събития в ситуация на пандемия ще се провеждат по противоепидемичните правила за театри, концерти и кина, актуални към момента на провеждането им.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети