Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите избраха съставите на постоянните комисии

Политика

Депутатите избраха съставите на постоянните комисии

Депутатите избраха съставите на постоянните комисии - Tribune.bg
Снимка:

22-те постоянни парламентарни комисии в НС бяха избрани.

„Има такъв народ“ оглавява 7 от тях. Любомир Калимански ще председателства Комисията по бюджет и финанси, Андрей Михайлов - Комисията по конституционни и правни въпроси. Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще оглави проф. Николай Радулов, а Силви Кирилов ще бъде председател на Комисията по здравеопазване.

ГЕРБ - СДС получиха ръководството на четири постоянни комисии.

Председател на Комисията по въпросите на ЕС ще бъде Томислав Дончев, а на тази по транспорт Росен Желязков. Комисията по културата и медиите ще оглави Тома Биков. Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите ще председателства Радомир Чолаков.

Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия. Председателство за настоящата сесия ще поеме Светлин Стоянов от „Има такъв народ“.

Четири комисии оглавява БСП - Комисията по труда и социалната политика, която ще се председателства от Георги Гьоков; Комисията по отбрана от Атанас Зафиров; Комисията по образование от Ирена Анастасова и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта от Иван Ченчев.

„Демократична България“ също има своите председатели в 4 комисии.

Комисията по околна среда и водите, която ще председателства Борислав Сандов; Комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии, която ще ръководи Ивайло Мирчев; Комисията по прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество - Цецка Бачкова. Комисията по политиката за българите извън страната ще оглави Антоанета Цонева.

ДПС ще оглавят две постоянни комисии - Комисията по икономическата политика и туризъм - Йордан Цонев и Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление - Халил Летифов.

Още в началото на заседанието Мая Манолова от ИБГНИ обяви, че нейната група е взела решение, че не желае председателски места в комисиите. Тя бе репликирана от председателската на НС Ива Митева, че ако и другите групи бяха взели подобно решение, парламентът е щял да блокира.

Всеки народен представител може да членува само в две постоянни комисии, според правилника на НС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп