Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите издирват Стойчо Кацаров за бюджета на НЗОК, той и министрите отидоха при Радев (ОБНОВЕНА)

Политика

Депутатите издирват Стойчо Кацаров за бюджета на НЗОК, той и министрите отидоха при Радев (ОБНОВЕНА)

Депутатите издирват Стойчо Кацаров за бюджета на НЗОК, той и министрите отидоха при Радев (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Вече повече от час няма и следа от служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Причината е, че трябват допълнителни разяснения относно актуализацията на бюджета на НЗОК. Оказва се, че и проф. Салчев, който е шеф на касата не желае да отговаря на поставените му въпроси.

Кацаров се появи в началото на разискването, а малко след това напусна залата.

„Месеци наред ни обясняваха колко е важно да се актуализира бюджета на НЗОК, а сега няма нито един представител от Министерски съвет. Повече от час търсим министър Кацаров и него го няма. Ако той не желае да отговаря на нашите въпроси да дойде министър Василев или самият служебен премиер“, обяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

В опит да спаси положението, Мария Капон от ИБНИ пожела да се прекрати заседанието и да се съберат комисиите, за да се изяснят там въпросите, които имат депутатите, но предложението й не беше прието.

След като минаха важните гласувания и не стана ясно, дали ще има пари за лечение на онкоболните деца, Кацаров се завърна в зала. По непотвърдена информация той бил в президентството където Румен Радев е събрал всички министри. 

„Оттеглих се, за да не ви попреча да гласувате по-бързо бюджета. Няма проблем с финансирането на децата, средствата са финансирани в закона за държавния бюджет. Няма нужда да се притеснявате, няма нужда се тревожите. Няма драма с бюджета на НЗОК. Основните средства са това, което ще гласувате в основния бюджет“, обяви Кацаров след като реши все пак да се върне в пленарна зала.

„Бюджета на НЗОК, нейните приходи, разходи и трансфери се приемат от НС. Тяхното изменение също се приемат от НС. Не искам да съм на мястото на управителя на НЗОК и на ваше място, когато дойде Сметната палата“, обяви депутатът от ГЕРБ и бивш финансов министър.

При гласуване обаче предложението да се отпуснат 15 милиона лева за лечение на деца в чужбина беше отхвърлено. Гласуваха се обаче 10 милиона за административни разходи.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети