Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите изслушват в петък Теодора Генчовска за РСМ

Политика

Депутатите изслушват в петък Теодора Генчовска за РСМ

Депутатите изслушват в петък Теодора Генчовска за РСМ - Tribune.bg
Снимка:

По предложение на ГЕРБ парламентът ще изслуша външната ни министърка Теодора Генчовска за преговорите с Република Северна Македония/РСМ/.

„Изтече информация, че има обещание България да отвори пътя на РСМ още лятото. Премиерът Кирил Петков твърди, че има голям пробив в Историческата комисия, което председателят й от българска страна отрича. Предстои и съвместно заседание. Затова следва да си изясним тези въпроси“, обяви от трибуната депутатът и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов.

Със 114 гласа „за“ депутатите в зала подкрепиха предложението на ГЕРБ за изслушване на първия ни дипломат Теодора Генчовска. Допълнително ще се реши дали на открито или закрито заседание на НС ще бъде препитана външната ни министърка.

Парламентът не прие другото предложение на ГЕРБ тази седмица депутатите да разгледат и въпроса за мораториума, подписан от енергийният министър и Gemcorp/IP3, за да се изясни какво точно е подписано – писмо за намерение или правнообвързващ документ.

Народният представител Александър Ненков напомни на председателя на парламента, че вече е променял Правилника на НС и еднолично, що се касае за обявеното от него, че решенията в зала ще се взимат с по-малко от 121 депутати в зала.

„1 млрд. долара са съществени“, защити предложението на ГЕРБ и депутатът Александър Иванов.

Независимо от това Никола Минчев подчерта, че според чл. 47, ал. 3 от Правилника на НС едно предложение може да се разгледа повторно само, ако е изтекъл един месец от първото му внасяне в зала.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети