Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите на Мария Капон няма да подкрепят кабинет на ИТН

Политика

Депутатите на Мария Капон няма да подкрепят кабинет на ИТН

Снимка:

Те заявяват, че са длъжни да дадат възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат

Депутатите от Единна народна партия няма да подкрепят кабинета на ИТН. Това съобщиха от пресцентъра на партията, преди официалното решение на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Ето и пълното съобщение:

„На 7 август се проведе заседание на ръководните органи на Единна народна партия. Основна точка в Дневния ред бе въпросът за подкрепа на кабинета, предложен от ИТН с първия мандат.

В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не бе приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“, смятат от ЕНП.

Липсата на споразумение, в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията. Системата на представителната демокрация дава на депутатите пълномощията да представляват волята на своите избиратели и в този смисъл е неприемливо да се представят кандидатури със спорна репутация и то в решителен и тежък за страната момент.

Протестите, от които стартира промяната, ни дават ясен мандат за високи морални и политически изисквания към всяка следваща власт. Ръководството на партията, след гласуване, реши да не подкрепя кабинета, предложен с първия мандат.

Запазваме желанието си за единодействие и постигането на декларираните политически цели със субектите на промяната. Смятаме, че това е възможно да се постигне при почтен диалог, прозрачност и ясни писмени гаранции, които ни отдалечават от модела ГЕРБ - ДПС.

Присъствието ни в Народното събрание не е самоцел и затова сме длъжни да дадем възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат. Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем, посочват още от Единна народна партия“.

По-рано във Фейсбук самата Мария Капон написа, че е по-добре да има скъпи избори, отколкото лошо правителство.   

Мария Капон: По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство!

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още