Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите намалиха членовете на КЕВР от 9 на 5

Политика

Депутатите намалиха членовете на КЕВР от 9 на 5

Депутатите намалиха членовете на КЕВР от 9 на 5 - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите приеха окончателно предложението на управляващата коалиция за намаляване състава на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ от девет на пет души. Промените предвиждат още разширяване на критериите за кандидати за членове на регулатора.

Не беше подкрепено предложението на ГЕРБ да се разшири кръгът на лицата, които могат да правят предложения за избор на състав на КЕВР, като се предостави възможност не само на народните представители, но и на президента, синдикати, работодателски и потребителски организации.

От ГЕРБ обърнаха внимание, че за две места се борят само двама кандидати, което на практика предрешава избора.

„Поздравявам ви, толкова сте занижили критериите, че и Цецо от паркингите може да е член на КЕВР. Снощи към 6-7ч. най-после намерихте кандидат за председател от ПП, а от ИТН също си намериха представител”, посочи Рамадан Аталай. Депутатът от ДПС се обърна към Тошко Хаджитодоров от ИТН, който нарече „жалък човек“  юристът и член на КЕВР Ремзи Осман от Движението.

„За интелигентността на всеки мъж се съди по броя на закопчаните копчета на ризата му“, цитира поговорка от Кърджали Аталай, с което напомни на човека на Слави, че ходи разпасан. Според него вносителите така и не са могли да обяснят защо комисарите трябва да се намалят от 9 на 5.

„Няма да предложим Иво Прокопиев за председател, не се притеснявайте, нищо, че до вчера ДБ имаха голямо желание да е той“, изтъкна Аталай.

„Намаляването на състава на КЕВР е с една единствена цел - двата специализирани състава да заседават по трима човека. Съставът, който определя цените, ще бъде от двамата единствени кандидати, които ще изберем другата седмица“, подчерта Делян Добрев от ГЕРБ. Той припомни, че това управленско решение може да струва на страната загубата на важен международен арбитраж, а до момента България е спечелила три такива.

„Тези арбитражи са скъпи", предупреди Делян Добрев мнозинството в зала. Припомняме, че става дума за арбитражите, които страната води с ЕРП-тата за недостатъчно висока цена, определена от КЕВР за доставчиците на ток.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати