Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите не успяха да приемат Правилника си за работа

Политика

Депутатите не успяха да приемат Правилника си за работа

Депутатите не успяха да приемат Правилника си за работа - Tribune.bg
БГНЕС

Парламентът не успя да гласува в рамките на днешното пленарно заседание Правилника за организацията и дейността си. Депутатите отхвърлиха предложението на Асен Василев от ПП депутатите да работят до окончателното приемане на текстовете.

Пленарната зала реши член на Министерския съвет, който присъства на обсъждане на точка от дневния ред, да може да вземе отношение, след като получи думата от председателя на парламента, в рамките на пет минути - досега ограничение на времето не беше разписано.

Не се прие предложението на "Възраждане" всяка първа сряда на месеца в програмата да влизат, освен законопроекти и проекти на решения, и изслушвания по искане на парламентарна група.

Отхвърлено беше и предложението на БСП за процедурни въпроси по начина на водене по определена тема думата да се дава на не повече от един народен представител от парламентарна група. Отпадна обаче терминът "отрицателен вот" по предложение на левицата. Така по процедурни въпроси думата ще се дава веднага, освен ако има направени искания за реплика, дуплика или за обяснение на вот, различен от формираното мнозинство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати